MICROGREEN FARM

Microgroenten zijn ideaal voor vertical farming want ze groeien razendsnel onder onze geoptimaliseerde LED. Het zijn goede cash crops dankzij een korte terugverdientijdtijd. Ze nemen weinig plaats in en u kan ze gemakkelijk telen in verschillende lagen. Onze microgreens farms werken met een speciaal geselecteerd lichtspectrum voor een snelle groei en comfortabele visuele controle.

Makkelijke teelt

Microgroenten groeien op substraten van hennep, textiel, cocos en hebben weinig of geen voedingsstoffen nodig. De zaden zitten vol met energie en smaak dus met het juiste klimaat en een uitgekiende belichting loopt de teelt bijna vanzelf.

Hoe ziet zo’n microgroenten indoor farm er uit? Je hebt een zaai- en oogstruimte , een kiemzone en groeizone én een logistieke ruimte nodig. Eens aan de slag ben je altijd druk bezig want per oogst haal je 2-3kg microgroenten per m² binnen. Sommige soorten groeien sneller dan andere, sommige tragere groeiers brengen meer geld op per kg. Je wil dus vooral snelle groeiers met een hoge marge en een doordachte opbrengstenmix.

De vele voordelen van een microgreen LED-farm

 • Uitstekende terugverdientijd want maximum opbrengst per m²;
 • Ruim assortiment aan microgreens mogelijk in één installatie;
 • Kwalitatief, eigentijds product ook op prijs gesteld door chefs;
 • Het energieverbruik is relatief laag;
 • Waterzuinig want recirculerend systeem;
 • Geen pesticiden nodig door preventie in gecontroleerde omgeving
 • Geen kunstmest nodig
 • Alle dagen dezelfde teeltomstandigheden
 • Top LED armaturen met beproefde lichtsamenstelling
Ik wil meer info

Case: MicroFlavours

Smart Farmers bouwde in opdracht van MicroFlavours een ondergrondse teeltinstallatie in Brussel. Microgroenten groeien in vijf lagen in een volledig geklimatiseerde ruimte. Processen zoals belichting, irrigatie en klimaatsturing verlopen automatisch. Zelfs de kiemruimte wordt slim gestuurd zodat microgroenten in recordtempo kunnen ontkiemen en groeien. Zo bedient MicroFlavours haar klanten vanuit de kelders van een oude brouwerij met gloednieuwe technologie.

http://www.microflavours.brussels/

Een microgroenten indoor farm opstarten

Hoe begin je er aan? Enkele belangrijke stappen zijn:

 1. Handen uit de mouwen en experimenteren, zo krijg je het in de vingers;
 2. De markt verkennen en klantegroepen zoeken voor een goede distributiemix;
 3. Een team en taakverdeling opzetten (vergeet oogsten en verpakken niet!);
 4. Dimensioneer jouw microgroenten onderneming en bereken de investeringskost.

Smart Farmers begeleidt je bij deze en de volgende stappen. Een goede opstart en realistische verwachtingen zijn cruciaal voor vertical farming succes

Ook aspecten als een doordachte organisatie van de workflow en een goede monitoring van de teelten zijn cruciaal. Ook hier kan Smart Farmers u bijstaan met advies en maatwerk.Wij bouwen installaties in meerdere lagen en kunnen maatwerk leveren. Denkt u na over een microgreens project? Smart Farmers biedt u een gratis rendabiliteitsscan aan! Contacteer ons via de link hieronder aub.

WENST U MEER INFO OF ADVIES VOOR UW PROJECT?