CONTAINER FARM

Container boerderijen spreken aan want ze zijn mobiel en robuust. Ze zijn ideaal voor onderzoek en ontwikkeling, als testeenheid of voor telen op unieke of tijdelijke locaties.

Wat produceert zo’n container farm? Opbrengsten van 2-4 kg per m² per teeltronde zijn mogelijk. Een teeltronde duurt 10-15 dagen voor bijvoorbeeld microgroenten en baby sla (baby leaf). Afhankelijk van uw behoeften aan opslag of verwerkingsruimte biedt een container 50-60m² groeiruimte. Hulp nodig met een simulatie voor uw specifieke teelten? Contacteer ons….

Productie of research op maat

In onze container farms vindt u al onze technieken op enkele vierkante meter. U kunt gewassen telen tot 6 lagen hoog. Werkt u liefst met ‘floating raft’ of met ‘eb en vloed’? Wenst u warme dagen en koude nachten? Welke vochtigheid is optimaal voor uw teelt? En welk lichtrecept kiest u? Wij bekijken elke container farm als een apart project dat wij met veel plezier voor u optimaliseren.

De vele voordelen van container farming

  • Aanpasbaar voor teelt van sla, kruiden, microgroenten, …
  • Meerdere compartimenten mogelijk
  • LEDs van topkwaliteit voor uw toepassing
  • Meer µmol/joule van de LED = hogere kosten/baten
  • Energiezuinige klimaatregeling met warmterecuperatie
  • Gebruiksgemak dankzij ergonomie en automatisering
  • Robuuste en nauwkeurige sensoren
  • Monitoring en sturing van alle data vanuit 1 panel
  • Heel hygiënische en gecontroleerde productie-omgeving

Oplossing op maat: container, magazijn, groeikamer

Ik wil meer info

Case: Research container

Smart Farmers transformeerde een zeecontainer in een mobiel labo voor de R&D-afdeling van een Belgische klant. Het bedrijf onderzoekt in dit labo planten in meerdere lagen in twee aparte compartimenten. De kamers hebben een aparte temperatuur- en vochtregeling, lichtregime en ook de irrigatie is regelbaar. Sensoren meten vochtigheid, temperatuur, geleidbaarheid en CO2 en alle processen worden gestuurd per groeiruimte.

Productie container

Omgebouwde zeecontainers zijn ideale mini productiesites voor vertical farming. U kunt gemakkelijk en gecontroleerd microgroenten, kruiden en jonge sla kweken.

Smart Farmers installeert verschillende teelttechnieken voor een oplossing op uw maat. Kweekt u in potten of teeltbakjes op drijvers of ‘slabs’? Verkiest u druppelirrigatie, eb en vloed of ‘deep water culture’? Wij bespreken met u de ideale operationele organisatie en gaan pas dan aan de slag. Zo verdient u uw investering snel terug dankzij praktische kostenbesparingen.

Wij installeren alles voor u

Een goede organisatie van de workflow en een goede monitoring van de teelten zijn cruciaal. Ook hier kan Smart Farmers u bijstaan met advies en maatwerk. Wij bouwen installaties in meerdere lagen en kunnen maatwerk leveren. 

WENST U MEER INFO OF ADVIES VOOR UW PROJECT?